Stängselfångad dovhjort

Author:

Telefonkedja och snabba ryck, det sitter fast en dovhjort i stängslet nedanför Borgenstugan.

hjort i stängsel

Jaktlaget ryckte ut. När vi kom fram såg vi att hjorten hade fastnat med hornen i elstängslet (som var avstängt). Vi tog tag i elstängslet och drog ner hjorten på marken. Tommy tog ett fast tag om hjortens horn för att hålla honom nere. Peter klev fram med sekatören och klippte loss elstängslet.

hjort i stängsel 2

Hjorten blev väl intrasslad på bara 1½ timme. På bilderna ser han betydligt lugnare ut än han egentligen var. Han var inte särskilt glad utan grymtade hotfullt. Det gällde för Peter att klippa snabbt.

hjort i stängsel 3

Nu är han kollad, benen OK och inga synliga skador.

hjort i stängsel 4

När vi klippt klart flyttade samtliga på sig innan vi släppte hjorten. Detta skulle vara näst sista bilden men när Tommy släpte greppet försvann vår kompis snabbare än en avlöning. Han hade ingen lust att visa upp sig för kameran mer än nödvändigt. Det blev alltså ingen bild på hjorten när han skuttade iväg.

Vi hoppas att han kommer visa upp sig bättre när det är säsong 🙂

Kategorier: Okategoriserade


One thought on “Stängselfångad dovhjort”

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.

*